ОДК откри учебната година с голям концерт-спектакъл

Архив

С голям концерт-спектакъл, който събра стотици варненци на входа на Морската градина, бе открита новата учебна 2018/2019 г. в ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Празникът откри Монка Николова, директор на ОДК. Приветствия бяха отправени и от Славчо Славов, председател на постоянната общинска комисия „Наука и образование“, Венцеслава Генова, началник на Регионално управление на образованието – Варна и отец Илия Попов, представител на Варненската и Великопреславска митрополия.


„2018 г. не е обикновена за нас. Тя преминава под мотото „корени, традиции, съвременност, криле“, каза пред събралото се множество Монка Николова. Тя обърна също внимание, че от създаването на институцията до наши дни през школите на ОДК са преминали десетки хиляди деца и са завоювани също толкова призове от национални, регионални и международни конкурси и състезания.


Родители, деца и минувачи наблюдаваха изпълненията на младите таланти на Общински детски комплекс. Концертът продължи повече от час. Той включваше изпълнения на балетните трупи, фолклорни танци, хула-хоп номера и мн. др. Тържеството завърши с голямо и кръшно хоро.