Общински детски комплекс получи голямо дарение за украинските деца

Архив

Децата на украинските бежанци, с които провеждат занимания преподаватели от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, в хотелите на к.к. „Златни пяъци“, вече ще могат да разлистват български книжки, да учат за буквите и числата. Това стана възможно с направеното голямо дарение от СД „МАРК 91 Маркова и сие“, което ОДК получи. То е на стойност 4380 лв. и включва 480 книжки за деца и 10 специализирани издания за техните учители. Образователната литература вече е разпределена по места и малчуганите ще попиват знания от „Буквички с крачета“, „Мъниче математиче“, „Майчица свята е грижовна земята“, „Вълшебни боички в моите ръчички“ и мн. др.

Г-жа Люба Маркова и г-жа Монка Николова участваха лично в разпределението на книжките по хотелите на к.к. „Златни пясъци“, в които се извършва изнесено обучение за децата на украинските бежанци.

Г-жа Монка Николова – директор на Общински детски комплекс, гр. Варна, изразява своята огромна благодарност към дарителите в лицето на г-жа Люба Маркова – управител на СД „МАРК 91 Маркова и сие“.