Н. Пр. Херо Мустафа се срещна и разговаря с младите журналисти от вестник „НахОДКи“

Архив Вестник "Находки"

Снимки: Цветелина ВОЙЧЕВА, Американска читалня

Посланикът на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа се срещна с журналистите от в-к „НахОДКи” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, в Американската читалня на РБ „П. Славейков“ на 12 юли.

Възпитаниците на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия” и школата по гражданско образование „ДМП – Европейски мост“ имаха възможност лично да зададат своите въпроси на висшия дипломат от кариерата. Учениците се интересуваха какви качества трябва да притежава един успешен дипломат и откъде черпи вдъхновение за работата си. Те задаваха въпроси и за впечатленията, които посланик Херо Мустафа е натрупала от престоя си в страната ни. Децата получиха като подарък книги, които бяха лично подписани от посланика. Заедно със своята ръководителка Магдалена Маркова, младите литератори и журналисти подариха на американския дипломат новото издание на алманаха „Докосване до Касталия“, който е събрал избрани творби на автори от школата. На срещата присъстваха и г-н Брент ЛаРоса – аташе по въпросите на образованието и културата в посолството на САЩ, както и Радка Калчева, директор на РБ „П. Слевейков“.

Отговорите на Н. Пр. Херо Мустафа пред журналистите ще може да прочетете в новия брой на вестник „НахОДКи“, който се очаква да излезе в средата на м. октомври т.г.