Носител на фотографския „Оскар“ – наградата „Виктория“, потопи възпитаниците на школа „Позитив“ в необятния свят на рекламната фотография

Вдъхновяващи срещи Школа по фотография "Позитив"

Снимка: https://www.sergeev.eu/

Любомир Сергеев, носител на фотографския „Оскар“ – наградата „Виктория“, потопи възпитаниците на школа „Позитив“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна,  в необятния свят на рекламната фотография. Учениците на инж. Елвира Георгиева научиха за всички етапи на реализацията на една фотографска продукция: за теоретичната и техническа подготовка, през заснемането на кадрите, последващата им обработка и т.н.

Снимка: https://www.sergeev.eu/

Зад всичко това обикновено стои екип от много хора и съвсем не е лесна работа, стана ясно от думите му. Сергеев е работил по афиши за Народния театър „Иван Вазов“, касови филмови продукции, реклами на хотели, казина, ресторанти, световни модни марки, търговски центрове и мн. др. Живял е в почти всички столици на Европа. Имал е фотографско ателие в Ню Йорк. Предстои за втори път да открие свое ателие в Лондон.

Снимка: https://www.sergeev.eu/

Той посъветва младите си колеги да анализират детайлите, да спазват основните правила във фотографията и да дават воля на фантазиите си. „Добрата продукция изисква сложно композиране и миксиране на постпродукция. Комбиниране на различни кадри, построяване на сложно осветление и т.н.“, сподели майсторът на обектива. Той отговори на любопитните въпроси на учениците и им постави практическа задача, с която те ще трябва да се справят до края на м. април. Какви ще бъдат резултатите, предстои да разберем.

Гостуването на Любомир Сергеев в ОДК бе 66-то издание на проекта „Вдъхновяващи срещи“, чиито инициатор и водещ е Емилиян Ялъмов.