Нов, предколеден успех на „ключетата”

Uncategorized

Осем награди от Националния поетичен конкурс „Вапцарови дни”2015. В категорията от 6 до 14 години на първо място се класира Симона Алексиева с документалния материал „Вапцаров за театъра и киното”. Проникновено, съвременно, осмислено изпълнение. В категорията от 15 до 19 години първото място грабна безапелационно Боян Фърцов с „Реч на Вапцаров”, произнесена при завършването на Машинното училище. На трето място, се класира Йоанна Димова с „Писмо”(Майко, Фернандес убит…) Йоанна за първи път се качи на  конкурсна сцена. Браво!

Специалната награда получи Атанас Петков за много силното изпълнение на „Не бойте се деца”.

В главното класиране Анджелика Джамбазова получи максималните 60 точки напълно заслуженото за първо място с трагичното, страстно и в същото време сдържано емоционално изпълнение на „Писмо”.

На второ място в същата категория се класира  Виктория Панайотова. Артистично, свежо, по Вапцаровски предизвикателно изпълнение.

Персонална награда за модерна, странна и неочаквана интерпретация получи Антон Добрев. Тази награда е лична и новоучредена от Светлана Ефендулова- член на журито. Той я и изненада с изпълнението на „Аз имах добър другар…”. Изненада и всички нас. Добрев   също за първи  път се явява на конкурс. Със същата награда беше отличена и Юлия Моралийска за нежното, пропито  със светла тъга и любов изпълнение на „Писмо до Боя”.

Много сте израснали, „ключета”! Гордея се с вас, деца! Но! Носете отличията и похвалите скромно, сдържано. Винаги има  още  какво  да се доизпипва. Защото  няма  покой.

И честита  Коледа!

Сия Папазова