НОВИ УСПЕХИ В ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС-ВАРНА

Uncategorized

picture_312.jpg picture_314.jpg picture_308.jpg 090718_121544.jpg 090718_225811.jpg

От една седмица валят нови награди в Общински детски комплекс-Варна.:

От Четвъртия международен конкурс „ Съзвездие Виена”, който се проведе в Австрийската столица, с голямата награда „Гранд при” се завърнаха солистите на ВА „Сребърни звънчета”-Тино Вичев и Ася-Мария Даскалова, а бронзовата статуетка грабна шестгодишната Божена Върбанова. Тино Вичев се сдоби и с още една награда на журито, награда за „Творческо и артистично присъствие”. Заедно с групата пътува и балет „Мелъди” с ръководител Милена Попова, които бяха отличени със златен приз.

Националният конкурс „Яворови дни”, който се проведе в Поморие събра на едно място професионални артисти и любители-изпълнители на Яворова поезия и проза. Възпитаниците на Детски театър „Златното ключе”, с ръководител Сия Папазова и Куклен театър „Палечко” с ръководител Маргарита Шишкова получиха изключително висока оценка от председателя на журито Христо Чешмеджиев-актьор в Народния театър”Иван Вазов”, преподавател в НАТФИЗ и бивш възпитаник на ДТ „Златното ключе”. Той каза: „Вашите ученици задминаха моите студенти” и „ Това, което съм аз го дължа на Катя Папазова.Ако тя не беше пресякла моя път, нямаше да бъда това, което съм днес”.

С първа награда за актьорско майсторство си тръгна Стефан Попов, за изпълнението му „Разходка над Пенелопа”, единствената награда за композицията „Изложение до апелативния съд” получиха Максима Боева и Антон Андонов, наградата на фонд „Чирпан” получи Виктория Живкова за изпълнение на есето „Геният” от Яворов. Наградата на председателя на журито се връчи на Радослав Радев за изпълнение на стихотворението „Самота”. Никол Божанова от КТ „Палечко”получи трета награда за изпълнение на стихотворението „Арменци”.

Журито на Международния конкурс „Звезди над Дунав”, който се провежда в град Силистра, с председател Томас Пространов, отличи Георги Кючуков – солист на ВГ Звездни струни”, с ръководител Теодора Сотирова, за „Най-добро изпълнение на българска песен”. За този си успех той получи билет за концерта на Мадона в София.

С тези успехи, Общински детски комплекс за пореден път доказа, че когато се работи професионално и отговорно с децата, трудът се възнаграждава.

pic_08421.JPG pic_08631.JPG

pic_09011.JPG

Вашият коментар