Нови награди за ЛК „Касталия“

Uncategorized

На 18 май 2015 година в Регионалния исторически музей в град Шумен се състоя награждаването на лауреатите от Седмия национален конкурс „Мадарският конник-символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“. По традиция децата от Общински детски комплекс-Варна се представиха блестящо.  ЛК „Касталия” спечелиха шест награди. Трендафил Савов и Кристияна Кирилова се класираха първи в своите възрастови групи, Елена Минчева – втора, а Ралица Голева и Светомира Касабова са с трети награди. С диплом за отлична работа при подготовка на участници в конкурса получи и техният художествен ръководител Магдалена Маркова.

Отлично се представи възпитаникът на Йорданка Аргирова от школа „Палитра“ Борислав Димитров, който взе първа награда в раздел „Компютърна рисунка”.

След церемонията по награждаването, всички отличени участници бяха поканени да посетят историческия комплекс „Мадара” и отблизо да се възхитят на уникалния скален релеф, признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.

Честито на наградените!