Нова награда за Георги Кючуков от ВА“Звездни струни“

Uncategorized
Георги Кючуков от ВА „Звездни струни” участва в ІVХ Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Северно сияние”.С  изпълненията  на песните  „Болката от ляво” и „Въздух” Георги предизвика  бурни аплодисменти. Спечели обичта на публиката и симпатиите на журито. И  съвсем естествено  завоюва златото – Първо място в международния конкурс.
През 2007г. Георги се записва във Вокален ансамбъл  „Звездни струни” при ОДК гр. Варна, с вокален педагог диригент Теодора Сотирова и  веднага става солист на ансамбъла.
Участията му като индивидуален изпълнител на естрадна музика започват през 2009г. като получава следните награди:

Диплом за високи художествени постижения на Международния музикален фестовал „Море и спомени” 10 май 2009г. гр. Варна с председател на журито Стефан Диомов.

ГРАНД ПРИ на Националния конкурс „Медни гласчета” 21-22 май 2009г. гр. Кубрат с председател на журито Красимир Гюлмезов.

Второ място на Националния конкурс „Морско конче” 14 юни 2009г. гр. Варна с председател на журито Стефка Оникян.

Второ място на Националния конкурс „Тракийска лира” 20-21 юни 2009г. гр. Стара Загора, с председател на журито Кирил Ампов.

Награда за най-добро изпълнение на българска песен на Международния конкурс „Звезди над Дунав” 18 юли 2009г. гр. Силистра, с председател Тома Спространов.

Специална награда на детско студио „Румина” на Международния конкурс „Сребърна Янтра” 27.09.2009г. гр. Велико Търново.

Първо място на Международен конкурс „Морски звездички” 2009г. гр. Варна, с председател на журито  Хайгашот Агасян.

Първо място на конкурса за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро” 16-18 октомври 2009г. гр. Пловдив, с председател на журито Стефка Оникян.

Първо място на Международен конкурс „Северно Сияние” 29.11.2009г. гр. Русе, с председател Валентин Пензов.

Георги участва във всички изяви на Общински детски комплекс. Обичат го всички преподаватели. Той е пример за по-малките.

Предстоят му участие в концерт на Биг бенда на Българско национално радио в зала 1 на НДК през март 2010г. като индивидуален изпълнител и солист на ВА „ Звездни струни”.

Ще участва в още много национални и международни конкурси и фестивали, защото мечтата на Георги е да се посвети на музиката.

Георги, бъди здрав! Желаем ти успех навсякъде и във всичко!

Вашият коментар