Николай Априлов ще гостува на деца от школите на ОДК

Архив Вдъхновяващи срещи

Николай Априлов е поредната популярна личност, която прие поканата да бъде гост на възпитаници на школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Популярният български актьор, театрален режисьор и телевизионен водещ, ще даде старт на третия творчески сезон на проект „Вдъхновяващи срещи“.

До този момент по проекта децата на ОДК имаха възможност да се срещнат и разговарят с над 30 успели наши сънародници от културния и обществен живот. Сред тях имена като Теди Москов, Кръстю Лафазанов, Васил Найденов, Йордан Караджов, Нина Николина, Калин Вельов, Мариан Вълев, Георги Тошев, Койна Русева, Михаил Мутафов, Диана Любенова, Николина Чакърдъкова и мн. др.

Пред талантливите деца на Варна тази есен Априлов ще припомни интригуващи моменти от легендарното музикално шоу „Като лъвовете“, както и от работата си като актьор и режисьор.  Новият връх в кариерата на Николай Априлов бе мюзикълът „Тримата мускетари“. Той направи своята българска премиера през лятото на 2017 г. Тогава на сцената, за да аплодира представлението, се появи лично и Максим Дунаевски, композитор на шедьовъра.

Николай Априлов е роден в София. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Елка Михайлова. Автор и режисьор е на многобройни събития, концерти, фестивали. Априлов е и председател на журито на великотърновския театрален фестивал „Малкият принц“.