Неформална среща за неформалното образование се проведе във Варна

Архив

Неформална среща по въпросите на неформалното образование се проведе в Младежки дом – Варна на 23 септември. Срещата бе открита от г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

В работата участие взеха проф. д-р Силвия Николаева и нейният екип от катедра „Нефомално образование“ при СУ „Св. Св. Климент Охридски“. В срещата взеха участие и Мариана Тафрова – председател на Асоциацията на центровете за подкрепа за личностно развитие, Диляна Вучкова – заместник-директор на Център за култура, образование и творчество, гр. София, Росица Стоилкова – директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Аксаково, Диана Янева – директор на ЦПЛР – Кариерно ориентиране, представители на частни образователни центрове, частни училища и НПО.


Всички те обсъдиха добрите практики, но и наболелите пробреми, с които се сблъскват в работата си. От ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, свои разработки представиха г-жа Сия Папазова, ръководител на ДЮТ „Златното ключе“ и Елица Матеева, ръководител на кино школа „Братя Люмиер“.

Присъстващите в залата изгледаха и живи изпълнения на възпитаници на две от театралните школи на ОДК, които бяха посрещнати с бурни аплодисменти.
Гостите на срещата получиха като подарък бройки от алманаха „Докосване до Касталия“, с който ще обогатят своята библиотека.