„Неточка Незванова“ с представление в София

Uncategorized

На 10.12.2014 г. в театър „Възраждане“, гр.  София, бе представено  с благотворителна цел представлението „Неточка Незванова“  по едноименната повест на Достоевски. Постановка – Сия Папазова. В ролята на Неточка – Георгия Кадоглу. Спектакълът е от репертоара на ДЮТ „Златното ключе“ при ОДК-Варна.

Дойдоха да го видят студенти-„ключета“, приятели на Георгия от спортните среди, журналисти и граждани, привлечени от името на автора – един от най-големите европейски писатели – човеколюбци. Присъства и самото дете – Любчо, в количката си. Той беше най-предан и  най-развълнуван зрител.

Георгия игра всеотдайно, умно, с много вяра и завиден артистизъм, въпреки че е още дете. Изпълнението й изправи на крака публиката. Аплодираха я дълго за жеста, благородството и таланта.

Освен че е актриса-любителка, Георгия е майстор на спорта, с много златни медали от световни и европейски състезания. Носител е на стипендия от Фондация „Д. Бербатов“. Тя има две големи цели в своя млад живот – да постигне върховете в плувния спорт и в областта на на най-вдъхновеното изкуство – Театърът.

Интервюто на Георгия в БНР