Национално съвещание на директорите на ИПУ

Uncategorized

От  1 до 3 юли 2015 г. ОДК-Варна и Националният дворец на децата са домакини на ежегодното Национално съвещание на директорите на извънучилищните педагогически учреждения в България.

Жулиета Василева – актриса в ДЮТ „Златното ключе “ представи пред гостите  „Зелената лампа“ по документални текстове на Яворов.

Съвещанието откри Таня Досева – директор на НДД. Тя представи пред аудиторията Кремена Колева-главен инспектор в МОН и Грета Ганчева-директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието”, които  ще  работят  заедно с всички директори  на  съвещанието,  и  гостите – Лилия Христова – директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“  в община Варна и Венелин Радев – старши експерт в РИО-Варна.

В продължение на три  дни директорите на ИПУ ще  обсъждат нормативната документация на извънучилищните  звена, мерките за  закрила на талантливи деца, Националния календар на МОН за извънучилищни дейности, перспективите за развитие на извънучилищните  звена  в условията на  създаващия се нов  закон за народната просвета.