Народен хор „Българче“ изнесе запомнящ се спектакъл в Младежки дом – Варна

Архив Народен хор "Българче"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Народен хор „Българче“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, изнесе запомнящ се спектакъл на сцената на Младежки дом – Варна. Възпитаниците на г-жа Надежда Николова представиха Родопите, Пирин, Мизия, Добруджа, Странджа, Шоплука и Тракия в своята музикална продукция, озаглавена „Да съхраним българското“.

Малките и големи хористи на ОДК изпълниха песните „Лаленце се люлее“, „Катерино моме“, „Дунаве, бели Дунаве“, „Изгряла е месечинка“ и мн. др., част от фолклорната съкровищница на България. Водещите разказаха за магията на най-одухотворената българска планина – Родопа, където се е родил митичният певец на древна Тракия Орфей; за земята на нестинарите, хората, които закриляни от незнайни сили, танцуват в огъня; за невероятната гледка от златни жита, извили се в Добруджа; за бог Перун и красивата Перуника, която с красотата си надгрявала слънцето.

Гост на спектакъла, който заслужи аплодисментите на всички присъстващи родители и приятели на ОДК, бе г-жа Григория Иванова, заместник-директор на ЦПЛР.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ