Награждават лауреатите от XXIII издание на Националния конкурс „Любовта в нас“

Архив Конкурс "Любовта в нас"

Лауреатите от XXIII издание на Националния конкурс за литературно творчество „Любовта в нас”, ще бъдат наградени тази събота от 11 часа в Младежкия дом във Варна. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Организира се ежегодно от ЦПЛР – Общински детски комплекс, със съдействието на Община Варна и сдружение „Литературно общество”.

Журито разгледа и оцени 325 произведения. Техни автори са 203 ученици от 33 населени места в страната. Председател на оценяващата комисия е Станислав Пенев, поет, член на Съюза на българските писатели.

Лауреатите от националния конкурс „Любовта в нас“ ще получат плакети, дипломи и поощрителни награди. Специалната награда на кмета на Варна ще бъде връчена на Габриела Стефанова, десетокласничка от МГ „Д-р Петър Берон“,  ЛК „Касталия“. Специалната награда на Националния дворец на децата също отива в ЛК „Касталия“. Отличен ще бъде Александър Габровски. Наградата на „Литературно общество“ – Варна е за Елена Трифонова от Пловдив.

В церемонията по награждаването със свои изпълнения ще се включат възпитаници на школите по изкуства при ОДК.