Награждаване „Сръчни ръце“2010

Uncategorized
На 24 април 2010г. от 11:00 ч. в Балетна зала на ОДК – Варна се проведе концерт – награждаване на отличените творби в Регионален ученически конкурс „Сръчни ръце” Варна 2010. Наградите връчваха г-жа Иванова и г-жа Гигова.
Конкурсът се организира  от РИО на МОМН – Варна, Община Варна и  ОДК – Варна и  се провежда ежегодно  по повод  Деня  на  Земята. Целта е  да се даде възможност на учениците да изявят своите умения и сръчности придобити в училище и в извънкласни и извънучилищни дейности,  и да се засили интересът им към екологичните проблеми на Земята.

Темата тази  година  е свободна  избрана  от  участниците. Основното  изискване е творбите да бъдат направени от отпадъчни материали.

На 20.04.2010г. приключи оценяването  на постъпилите конкурсни работи. Протоколът  на журито с председател инж. Григория Иванова е публикуван в сайта  на Общински  детски комплекс – www.odk-varna.com

Критериите за оценка  бяха: прецизност на изработката, използвани материали, самостоятелен детски труд и оригиналност на  идеята.

Както  всяка  година интересът  към  конкурса беше голям. Постъпиха 108 конкурсни творби, изработени  от 102-ма  участници от  област Варна.  Въпреки  че  конкурсът  е регионален, журито  разгледа  и конкурсни  работи, които  пристигнаха с  колетни пратки  от  цялата  страна.

На 24 април  творбите  на участниците  в конкурс „Сръчни ръце” 2010   бяха експонирани  в изложба – базар.

По традиция деца от школите по изкуства поздравиха наградените. Чухме изпълнения на ВА“Звездни струни“, солисти на ФА“Българче“ и школа „Алегра“.

Вашият коментар