Награждаване на лауреатите от Общинския конкурс ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО, 2018

Uncategorized

На 31.03. 2018 г. от 11:00 ч. в Концертната зала на Младежки дом, се проведе награждаването на лауреатите в Общинския конкурс „Възкресение Христово” за великденски рисувани яйца, рисувана и колажирана картичка и великденска украса . Конкурсът се организира по традиция в навечерието на Възкресение Христово от ЦПЛР-Общински детски комплекс, със съдействието на Община Варна.

Конкурсът в новините на Тв „Черно море“


В това издание  участват    деца от детските градини и ученици от варненските училища. Жури с председател: инж. Маргарита Гигова – старши учител в ЦПЛР – ОДК, ръководител на школа по конструиране ”Сръчни ръце” и членове: Борислав Аврамов Александров – отговорник за работа с младежи към Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Илка Колева – Димитрова, художник; иконограф, ръководител на школа по иконопис към ДПЦ „Св.Арх.Михаил” разгледа постъпилите рисувани и колажирани картички, великденска украса и писани яйца на  236 участници от 16 училища от Община Варна.

 

Връчването на наградитее се превърне в истински пролетен празник, благодарение на изпълненията на талантливите деца от школите по изкуства в Общински детски комплекс – Варна: КТ „Палечко“с ръководители Маргарита Шишкова и Тихомир Трифонов, ДВА „Сребърни звънчета“ с ръководители Юлия Недева и Гарине Пюзантян, школа по балет „Вива денс“ с ръководит Слава Тобак,  ВА“Зваздни струни“ с ръководител Георги Кючуков и Теодора Сотирова,  школа по пиано с ръководител Боряна Шопова. Гостите на награждаването разгледаха     изложбата–базар и всеки си тръгна с писано яйце  за предстоящия Великден.