НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛАУРЕАТИТЕ ОТ ОБЩИНСКИЯ КОНКУРС „РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО”, ВАРНА 2015 Г.

Архив

На 19.12.2015 г. от 11:00 часа в Концертната зала на Младежкия дом ще се проведе награждаването на лауреатите от Общинския и конкурс „Рождество Христово”2015 г. Конкурсът се провежда всяка година в навечерието на празника и негов организатор е Общинския детски комплекс-Варна. Реализира се с финансовата подкрепа  на Община Варна.

В настоящото издание участват 591 ученици от 1 до 12 клас,  със свои творби в два раздела: колажирана Коледна картичка и  приложно изкуство – Коледна украса. Постъпили са общо 581 творби на участници  от 25 училища в Община Варна.

В раздел „Приложно изкуство –Коледна украса” се състезават 51 творби, а  рисуваните  и колажирани картички са 524.

Журито на конкурса е  с  председател – Тереза Зиковска-художник, ръководител на школа по изобразително изкуство към храм „Св. Атанасий” и членове: Борислав Аврамов – представител на отдел за работа с младежи към Варненска и Великопреславска Света Митрополия и Марияна Шишкова – учител по изобразително  и приложно изкуство в ПГГСД „Николай Хайтов”.

Много и хубави са наградите, които ще получат лауреатите в конкурса – плакети, дипломи, грамоти, енциклопедии.

В деня на награждаването картичките и  Коледната украса ще бъдат експонирани  в изложба-базар, която ще бъде подредена във фоайето на Младежки дом.

За прекрасното настроение на наградените, техните ръководители и родители ще  се  погрижат  талантливите деца от школите по изкуства в Детския комплекс.

Каним  гражданите на Варна на още две събития на 19 декември: от 16:00 ч. в Концертната зала на Младежкия дом  ще се проведе спектакълът „Карнавал на животните” на Студио „Балет”. От 18:00 ч. в аулата на Икономическия университет е концертът „Бяла Коледа” на ДВА „Сребърни звънчета”.

Погледнете и нашия Коледен афиш. Заповядайте на концертите и спектаклите, за да се заредите с Коледно настроение.