Награждаване на лауреатите в Регионалния ученически конкурс „Сръчни ръце”, посветен на Деня на Земята

Uncategorized

Награждаването на отличените в Регионалния ученически конкурс „Сръчни ръце”, посветен на Деня на Земята – 22 април, е се проведе тази събота от 11:00 часа в Младежкия дом във Варна. Конкурсът се провежда всяка година и негов организатор е Общински детски комплекс. Реализира се с финансовата помощ на Община Варна. Целта е да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, получени и усвоени в училище и в извън училищни дейности. Да се засили интересът към екологичните проблеми на Земята.

Жури с председател Йорданка Аргирова-учител в школа по изобразително и приложно изкуство, и членове: инж. Григория Иванова – учител по информационни технологии и инж. Маргарита Гигова – инженер-конструктор, разгледа и оцени 45 творби на участници от четири населени местa от регион Варна. Награди  връчваха Венелин Радев – експерт в РИО-Варна и Монка Николова на ОДК-Варна.

Наградените участници получиха диплом и плакет. Аталантливите деца от школа „Балет“ и ВА „Звездни струни“  превърнаха награждаването в празник със своите изпълнения.
Наградените творби бяха  експонирани в изложба във фоайето на Младежкия дом в деня на награждаването. Най-красивите и практични бяха закупени още  преди  награждаването.