Награждаването на лауреатите от ХХ национален конкурс „Любовта в нас” 2017 г. във Варна

Uncategorized

На 11.02.2017 г. от 11 ч. в зала „Пленарна” на Община Варна бяха наградени лауреатите от XX издание на Националния конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства „Любовта в нас”. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на града Иван Портних, и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Организира се ежегодно от ЦПЛР – Общински детски комплекс, със съдействието на Община Варна и сдружение „Литературно общество”-Варна/ СЛОВ.

В раздел „Литературно творчество” журито с председател Станислав Пенев – поет, член на Съюза на българските писатели – Варна, председател на Сдружение „Литературно общество” – Варна, и членове: Eлица Виденова – поетеса, журналист, и Росица Русева – литератор, организатор, прегледа и оцени 282 литературни творби на 184 участници от цялата страна.

В раздел „Компютърни визуални изкуства” жури с председател инж. Мая Боянова –учител по информационни технологии, и членове: Йорданка Аргирова учител, художник-приложник, и Бригита Златарева – учител и организатор, разгледа постъпилите 124 компютърни рисунки и 12 презентации на 98 участници от училища, читалища и школи по информационни технологии от цялата страна.

Лауреатите от националния конкурс „Любовта в нас”  получиха авторски плакети, дипломи и поощрителни награди.

Специалната награда на кмета беше връчена на Пламена Димитрова, 10 клас, ГПЧЕ „Й. Екзарх“, за творбата „Сложната дума любов”. Специалните награди на Националния дворец на децата получиха: Габриела Стефанова, 7 клас, НГХНИ „К. Преславски”, за компютърна рисунка, а за литературна творба – Анастасия Иванова, 12 клас, II СУ „Проф. Н. Маринов“ – гр. Търговище, за „Любовта любов поражда!”. Специалната награда на Сдружение „Литературно общество” беше връчена на Мартин Христов, 3. клас, ОУ „Й. Йовков“, а наградата за учител- Ангелинка Димитрова Николова, X СУ „А. Константинов”, гр. Перник.

Честито на  наградените! До  нови  срещи в ХХI Национален конкурс „Любовта в нас!

Видео: Georgi Georgiev