Наградихме лауреатите от конкурса „Моята България“

Архив Ученически конкурс "Моята България"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

Тържественото награждаване на лауреатите от XIX регионален ученически конкурс за художествено слово и фотография „Моята България“ се проведе в Младежки дом – Варна на 29 февруари. Специалната награда на кмета на Варна г-н Иван Портних бе за смесената група на ОУ „Св. Иван Рилски“.

В раздел „Художествена фотография“ със специалната награда на Кмета бе удостоен десетокласникът Даниел Ивелинов Вичев от школа „Позитив“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс в морската столица. В едночасовата церемония някои от победителите в раздел „Художествено слово“ представиха на живо произведенията, с които спечелиха журито. През тази година то бе с председател Александър Андреев. В оценяването му помагаха актрисите Даниела Викторова и Йоланта Райкова. Повече от 90 индивидуални участници и колективи преминаха през професионалното сито на 22 и 23 февруари. Конкуренцията бе изключително силна и се наложи в някои от възрастовите категории да бъдат присъдени по няколко първи, втори и трети места. Имената на всички отличени може да откриете ТУК.

Най-добрите фотографии от конкурса  „Моята България“ бяха подредени в специална изложба във фоайето на първи етаж на Младежки дом. Журито, което оценяваше работата на децата, бе с председател Александър Ненов. Теодора Петкова и Людмил Ангелушев бяха другите членове на експертната комисия, която разгледа и оцени творбите на младите фотографи.

Конкурсът „Моята България“ е посветен на Националния празник – Трети март и се провежда ежегодно, под патронажа на кмета на гр. Варна. Организатор и домакин на настоящото издание бе ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Гости на тържествената церемония бяха г-жа Монка Николова – директор на ОДК, преподаватели и родители. В ролята на водещ влезе Габриела Дянкова от ДЮТ „Златното ключе“. В програмата със свои изпълнения се включиха още деца от Народен хор и танцов ансамбъл „Българче“ и студио „Балет“.

Още снимки може да разгледате ТУК.