Наградиха победителите в “Морето, морето, морето…“

Архив

Снимка: Емилиян ЯЛЪМОВ

В Младежки дом – Варна се проведе награждаването на победителите от Четиринадесетото издание на националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…”, Варна, 2019 година.

Негови организатори са Министерството на образованието и науката, Община Варна, Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, гр.Варна и Сдружение Литературно Общество – Варна. Тази година в конкурса се включиха общо 354 участници от 65 населени места в страната, които се представиха с 426  творби на морска тематика. По традиция разделите са два: литературно творчество и компютърна рисунка.

Журито присъди Специалната награда на Националния дворец на децата в раздел „Литературно творчество“ на Стефани Веселинова Ангелова. Тя е в 11 клас и учи в Първа езикова гимназия в град Варна. Ангелова е възпитаничка на ЛК „Касталия” при ЦПЛР-ОДК.

В четиринадесетото издание на Националния конкурс „Морето, морето, морето…” най-много наградени участници са от ЛК „Касталия” от ОДК, град Варна. Затова журито присъди специалната награда за учител-наставник на г-жа Магдалена Маркова, ръководител на Литературен клуб „Касталия“.

В раздел „Компютърна рисунка“ Специалната награда на Националния дворец на децата отиде при Даная Деянова Великова, четвъртокласничка от СУ „П.К. Яворов“ в  град Стралджа. Специалната награда за учител наставник  в раздел „Компютърна рисунка“ се присъжда на  г-жа Веселина Георгиева, учител от ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, град Бургас.

Имената на всички наградени деца може да видите ТУК и ТУК.