Наградиха лауреатите от Националния конкурс „ПриказкиТе“

Архив Конкурс "Приказките"

Снимки: Емилиян Ялъмов

В събота, 28.05.2022 г., от 11 ч., в двора на ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна се проведе награждаването на лауреатите от Националния конкурс за детска рисунка „ПриказкиТЕ“, Варна, 2022 г. Конкурсът бе организиран от ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, със съдействието на Община Варна и е включен в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката.

Жури, председателствано от Надежда Антова – художник и преподавател в НУИ „Добри Христов“, гр. Варна, и членове: Кремена Николова – художник и Велина Христова – художник, разгледа и оцени общо 241 творби, дело на участници от 34 населени места в страната и чужбина.

Комисията реши и трите специални награди да отпътуват за столицата. Децата, които нямаха възможност да присъстват на събитието, ще получат своите отличия по куриер.

В деня на награждаването бе показана пъстра изложба с творби от конкурса, подредени в двора на ОДК. Водещ на церемонията бе Марияна Григорова от театрална трупа „Трик-Трак“, която забавлява децата с много песни, игри и танци, в част от които се включиха и родители.

Протокол с имената на всички отличени участници 

АЛБУМ СЪС СНИМКИ