Моноспектакъл на ученичката Невена Борисова изправи публиката на крака в Младежки дом – Варна

Архив Детско-юношески театър "Златното ключе"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Моноспектакълът „Пацо разказва…“ на Невена Борисова, възпитаничка на Детско-юношески театър „Златното ключе“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, изправи публиката на крака в Младежки дом – Варна. Заслужените аплодисменти за младата актриса, която работи под ръководството на Сия Папазова, дойдоха за играта й в сценичната интерпретация по късите разкази на писателя Никола Крумов.

Невена влезе в образа на Пацо и успя да разсмее и просълзи своите приятели и почитатели, дошли за премиерата, с която бе отбелязан Световният ден на театъра.

„Не вярвах, че толкова младо момиче може да изиграе така успешно момчешки образ. Интересно хрумване, г-жо Папазова!“, отбеляза след края на представлението Монка Николова, директор на ОДК. „Стар Шекспиров трик!“, отвърна с приятелска усмивка ръководителката на „ключетата“.

Невена е майстор в областта на художественото слово и носител на много специални и първи награди от национални и общински конкурси. Девойката е ориентирана към продължаване на образованието си в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.