Модулът „Децата и Госпожата питат“ отново на линия, този път извън виртуалното пространство

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Снимки: Е. Матеева

По време на фестивала на българския филм „Златна роза“, възпитаниците на кино школа „Братя Люмиер“ имаха невероятния шанс да се запознаят след премиерата на българо-немската продукция „Кръвта на пеликана“ с малките актриси Катерина Липовска и  Аделия  Оклепо.

Любопитното за този филм от  конкурсната програма на „Златна роза“  е, че миналата година бе в селекцията на програмата  в „Хоризонти“  на един от най-мащабните кино фестивали – този във Венеция. Това е втората режисьорска творба на Катрин Гебе,  която този път е заснета изцяло в България, в копродукция с „Мирамар филм“. Децата партнират в главните роли на немската звезда Нина Хос, носителка на десетки награди от почти цял свят, включително Берлин, Сан Себастиан, Торонто.

Аделия Оклепо

Във Варна Катерина и Аделия намериха нови приятели  и благодарение на инициативата на художествения ръководител на кино школа „Братя Люмиер“ Елица Матеева,  люмиерчетата задаваха въпроси за трудните предизвикателства по време на снимките. Катерина и Аделия разказаха подробно за снимачния период, а Катерина коментира по свой начин локациите: „Това е филм заснет в Иракли, където едни хора строят някакви неща, а пък е хубаво да си е чисто и да се тича на воля там .“

Катерина Липовска

Децата обмениха интересни истории от техния училищен живот и си обещаха да се срещнат на сладка раздумка и следващата година.