МЛАДИ ПОЕТИ ОТ ЛК “КАСТАЛИЯ” С НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСИ С ПРАВО НА ГОДИШНИ СТИПЕНДИИ

Uncategorized

Александър Габровски бе отличен с първа награда за поезия на престижния конкурс за ученическо литературно творчество „Петя Дубарова”. Наградата му бе връчена на 12 май 2017 година в град Бургас. Той е само на 14 години, но вече е носител на няколко награди, като тази ще му донесе годишна стипендия по „Програма на мерките за закрила на даровитите деца” на МОН.

На също толкова престижния конкурс „Живеем в земята на Ботев” Ванина Кузова завоюва първо място за поезия. Нейната награда ще ѝ бъде връчена по време на Ботевите дни в град Враца. С това класиране тя също получава право на годишна стипендия по програмата на МОН.

Милица Иванова, Добромира Миткова, Кристияна Кирилова, Божидара Йотова, Даница Костова, Деница Русева и Ралица Голева имат спечелени три и повече награди от първо до трето място от национални конкурси по календара на МОН и имат право на еднократна стипендия от Община Варна.

От началото на учебната година до момента 49 от възпитаниците на ЛК „Касталия” са отличени на национални и регионални конкурси, като са събрали 144 индивидуални и три колективни награди. Току-що се завърна от Търговище Божидара Йотова с първа награда, а в Шумен на конкурса „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България” ЛК „Касталия”  с ръководител Магдалена Маркова завоюва 10 отличия.

Честити награди  на  младите поети! Поздравления за г-жа Маркова!