Млади лидери от страната дискутират на тема „Огледай се и виж…“ в Националната среща на детските и младежки парламенти във Враца

Uncategorized

От 30 май до 2 юни се  проведе VІІ Национална среща на детските и младежки парламенти в РБългария, която по традиция се провежда във Враца  и е част от програмата на „Ботеви дни“. Форумът бе открит официално от председателя на Ботевския организационен комитет и кмет на Враца инж. Николай Иванов и от председателя на Общинския ученически съвет Николай Николов.  В нея се включиха 56 представители на детските и младежки парламенти от 21 града в България. Сред тях бяха и двамата  представители  на Детския и Младежки парламент  – Варна към ОДК.  Основната тема бе „Огледай се и виж…“ Сред дискутираните въпроси бяха доброволчеството, патриотизмът, отминалите европейски избори и мястото на България в Европа и други, които са обединени от общата тема.  Дебатите преминаха под мотото “Да бъдеш или…” В края те  подготвиха общ интерактивен продукт “Променяй – създавай…създавай – променяй“, който  е тяхното послание от националната среща. Заедно с обсъжданията, младите парламентаристи бяха гости на много от събитията, включени в  календара на провеждащите се в града „Ботеви дни“.

 

На 1 юни участниците в срещата  се включиха заедно с младежите  от Националния поход „Козлодуй-Околчица“ в поклонението на лобното място на Христо Ботев в местността Йолковица под връх Камарата във Врачанския балкан, както и в тържествения митинг-заря във Враца. На 2 юни те  бяха сред поклонниците на връх Околчица.