Младите репортери и фотографи от „НахОДКи“ посветиха тематичен брой на школа „Балет“

Архив Вестник "Находки" Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия" Школа по фотография "Позитив"

Младите репортери и фотографи от вестник „НахОДКи“, безплатно периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, изготвиха тематичен брой, посветен на 15-годишнина на школа „Балет“ на ОДК. На страниците на изданието са проследени успехите на балерините на г-жа Татяна Костова, историята на школата, има публикуван и богат снимков архив, дело на г-жа Надежда Шипкова.

В специално интервю на Милица Иванова за „НахОДКи“ г-жа Костова разкрива, че за нея е важно танците да със сюжет и да имат смисъл. Тя говори също за това, как преминава денят на учителя по балет, как се създава хореография, отгръща завесата и за участията на балерините в престижни национални и международни конкурси.

Фотографите от школа „Позитив“ представят на последна страница на „НахОДки“ кадри от свои фотосесии, запечатали интересни мигове от репетициите на балерините в Младежки дом – Варна.

През следващата календарна година вестник „НахОДКи“ ще излиза само с тематични броеве, посветени на големите годишнини, които предстоят за ЦПЛР и част от школите на ОДК.

Вестник НахОДКи 15 бр, 4 година