Младите огнеборци на ОДК с награда за престижното класиране в Републиканския преглед по пожароприложен спорт

Архив Школа по пожароприложен спорт "Огнеборец"

Снимка: Емилиян ЯЛЪМОВ

В периода 29.09. – 02.10.2020 г. в гр. Пловдив се проведе 48-мия по ред Републикански преглед по пожароприложен спорт. В надпреварата Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна и Спортен клуб по ППС – Варна се включиха с отбор, съставен от пожарникари и юноши от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, които практикуват пожароприложен спорт в школа „Огнеборец“.

Тимът на РДПБЗН – Варна завоюва престижното четвърто място от 28 отбора в крайно класиране. Като основна заслуга за това имат служителите Михаил Иванов, Цветослав Давидов,  Александър Кючуков и момчетата от ОДК – Варна Калоян Нинов, Даниел Ташев, Кирил Николаев, Радостин Гърков и Борис Белев.

В индивидуалните дисциплини щурмова стълба и 100-метрова пътека с препятствия младия огнеборец Калоян Нинов подобри личните си постижения, същото направи Кирил Николаев в дисциплината щурмова стълба.

Доброто представяне на варненския отбор по ППС е резултат от отличното взаимодействие в учебно-тренировъчния процес между школа „Огнеборец“ – ОДК и СК ППС към РД ПБЗН – Варна.

За проявения висок спортен дух и доброто представяне, УС на СК по ППС – Варна взе решение да награди отбора с предметни награди.

Очаквайте албум със снимки от Републиканския преглед по пожароприложен спорт!