Младите огнеборци на ОДК проведоха тренировъчен лагер в Одеса

Архив

Една от най-новите школи в ЦПЛР-Общински детски комплекс, школата по пожароприложен спорт (с треньори Михаил Иванов и Илиан Георгиев), бе на тренировъчен лагер по покана на Федерацията по пожароприложен спорт в гр. Одеса, Украйна.

Благодарение на любезните домакини, младите огнеборци имаха възможност да проведат съвместни тренировки и да обменят опит с връстниците си от отбора на Одеска област. Заедно те отработиха ключови елементи от специализираното обучение, което дава възможност за реализация в структурите на пожарната безопасност и създадоха приятелски контакти.

В свободното си време учениците посетиха емблематични за Одеса места: Оперен театър, делфинариум, крайбрежната зона, лагерът „Млада гвардия“, където разгледаха единственият по рода си музей на пожарното дело.

Заместник-директорът на ЦПЛР-Общински детски комплекс, Григория Иванова, се срещна с генерал-майор Виктор Федорчак – началник на Главното управление в Одеса, част от Държавната служба по извънредни ситуации и Елена Буйневич – Директор на департамента по образование и наука в Одески градски съвет.