Младите кинематографисти от кино школа „Братя Люмиер“ в съвместен урок с учител от школа „Православни християнски ценности и традиции“

Архив Кино школа "Братя Люмиер" Православни християнски ценности и традиции- Юлия Христова

Снимки: Божана Станева

Младежите от кино школа „Братя Люмиер“ имаха урок с Юлия Христова, учител в школа „Православни християнски ценности и традиции“. Темата бе: „Чудото като феномен“ и „Чудото“ най-новият филм на чилийския режисьор Себастиан Лелио, чиято премиера бе преди броени дни в една от най-популярните стрийминг платформи. Александра Славова и Георги Димитров прочетоха свои анализи върху филма, които предложиха богата фактология за режисьора, актьорския състав и литературната основа на кино творбата.

От своя страна Юлия Христова въведе децата в епохата – края на 18-ти век и също така обясни значения на различни думи, символи и ритуали. За нея „Чудото“ на Лелио е интересно произведение като психологическо изследване, а за децата като визуален резултат. Елица Матеева в качеството си на художествен ръководител предложи и още една страна в разговора за филма, да се обърне внимание на сюжетните връзки в творчеството на режисьора, който е съвременен последовател на магическия реализъм в киното.  Юлия Христова оцени високо текстовете на младите кинематографисти. Най-интересното предстои да излезе в сайта kinoto.bg.