Младите кинематографисти от кино школа „Братя Люмиер“ са първата публика на фотографиите на Елена Панайотова и Атанас Кънев

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Снимки: Елица Матеева и Александра Славова-кино школа „Братя Люмиер“

Тази вечер в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна предстои откриването на фото изложбата на Атанас Кънев и Елена Панайотова „Далеч от Африка“. Като деца Елена и Атанас мечтаят да станат актьори, а днес всеки се занимава с изкуство – той е професионален фотограф, тя – театрален режисьор. Обединява ги страстта към приключенията, цветовете, емоциите при среща с непознатото. Повече от 150 фотографии са разположени в едно от пространствата на варненската галерия – светлина, любопитни детски очи, синева, залези, гъста зеленина и достолепни обитатели от африканската фауна очакват своята публика.

Първите, докоснати от магията на фотографиите бяха възпитаниците от кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Те посрещнаха авторите, докато Елена и Атанас разполагаха своите фотографии, младежите се представиха, а Атанас Кънев им показа някои аспекти на своята работа. Той предложи идеи за бъдещото фотографско ателие, което ще се проведе на 13 май от 10.30 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“. На 13 май Елена Панайотова ще се срещне от 16.00 ч. в галерията с почитатели на театралното изкуство, за да разкаже за своята работа с деца в различни области: театър, танц, музика. Кинематографистите от кино школа „Братя Люмиер“ са основното ядро, което ще вземе участие в двете събития на Атанас Кънев и Елена Панайотова. Младежите са гледали  филма „Майка“ – носителят на голямата „Златна роза“ 2022 и за тях е интересно да се запознаят отблизо с вдъхновителката на сюжета – Елена Панайотова. Творците бяха поредните гости в рубриката на кино школата „Децата и Госпожата питат“.