Младите кинематографисти и театрали от ОДК се срещат с актьори от дългоочакваната продукция „Ятаган“

Архив Вдъхновяващи срещи

Възпитаници на кино школа „Братя Люмиер“, театралните и фото школи при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, ще имат възможност да се срещнат с част от актьорите, които участват в дългоочакваната продукция „Ятаган“. Потвърждение за срещата, която ще бъде броени часове преди предпремиерата на 13 февруари,  са дали: Мариан Вълев, Любомира Башева, Ванеса Георгиева и Евгения Калканджиева, стана ясно от думите на Елица Матеева, ръководител на „люмиерчетата“ и организатор на събитието. Срещата с Вълев ще бъде втора за децата от ОДК, които ще имат възможност да разговарят със звездите във фоайето на хотел „Черно море“, както и да получат автографи.

„Ятаган“ е продукция на „А Плюс Филмс“, зад която стоят имената на братята Христо и Янаки Дерменджиеви. През изминалата година те спечелиха наградата на „Europa Cinemas“ за млад предприемач, благодарение на усилията, които полагат за развитието на киноиндустрията у нас. Режисьор на лентата е Андрей Андонов, който нашумя с дебютния си филм „Никой“ – най-гледаният български филм в платформата YouTube ( 27 млн. гледания). „Никой“ бе отличен с награда за най-добри актриси – Гергана Плетньова и Силвия Петкова на ХХIV МФФ „Любовта е лудост“ (Варна, 2016).

„Ятаган“ е  комедия, която разкрива истинското лице на нашето съвремие – тук нищо не е такова, каквото е! Филмът тръгва по кината в цялата страна на 20.02.2020.

Събитието с възпитаниците на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, е част от проект „Вдъхновяващи срещи“, който бе иницииран през м.г.  от Емилиян Ялъмов, журналист с дългогодишна практика и носител на награда „Варна“ в сферата на културата.