Младите журналисти на ОДК с призове от БНТ

Архив Вдъхновяващи срещи Вестник "Находки" Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

Възпитаниците на медиен клуб „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, които списват и вестник „НахОДКи“, бяха отличени от Българската национална телевизия за своя успешен телевизионен дебют. Грамотите им бяха връчени по време на гостуването им в предаването „Знание.БГ“ на БНТ2  от Светлана Ганчева, редактор на предаването.

Милица Иванова, Даница Костова, Волен Савов и Катерина Пламенова получиха грамоти за успешен дебют като стажант-репортери в предаването „На фокус: регионът“  на БНТ2 – за разширения репортаж „Зад маската на театъра“, излъчен на 18.06.2020 г. и за активно участие в учебните посещения на БНТ – РТВЦ Варна и в обучението „История и основи на новините“, проведено на 24.02.2020 г.

Част от отличените взеха участие и в реализацията на втори репортаж за БНТ2,  който бе посветен на 90 години от обособяването на Детски и средношколски комплекс във Варненската библиотека. Той бе излъчен по националната телевизия по време на гостуването им на 29.09.2020 г.. Репортажът ще намери място и в програмата на националната конференция, посветена на проблемите на четенето сред младите хора – „Децата, училището, книгите и библиотеката 2020“, която ще се проведе в началото на октомври.