Младите журналисти на ОДК с дебют на международен медиен фестивал

Архив Вдъхновяващи срещи Вестник "Находки"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

Младите журналисти на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, които списват вестник „НахОДКи“, дебютират на международен медиен фестивал. Телевизионният им репортаж „Зад маската на театъра“ бе включен в селекцията на X Международен фестивал за детско и младежки медийно изкуство „Арлекин“, 2021 г. В „Зад маската на театъра“ учениците работиха под прякото ръководство на Светлана Ганчева, редактор на предаването „Знание. БГ“, което се излъчва по БНТ2.
За Милица Иванова, Даница Костова, Волен Савов и Катерина Пламенова от младежки медиен център „Касталия“, това бе предизвикателство, което никога няма да забравят. То винаги ще им носи много усмивки и приятни спомени. Защото вестникарите, този път в ролята на телевизионери, надникнаха не само в гримьорните и гардеробиерната на ДТ „Стоян Бъчваров“, а успяха и да интервюират някои от звездите, които пленяват публиката със своята игра и запомнящи се роли.
Работата със Светлана Ганчева е част от проекта „Вдъхновяващи срещи“, по който вече трета година възпитаници на различните школи на ОДК имат възможност да се срещнат, разговарят, а когато е възможно и да работят съвместно с успели личности от културния и обществен живот на страната и чужбина.


X Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ бе открит с тържествена церемония в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. На церемонията с почетни отличия бяха наградени много от дългогодишните партньори на фестивала. Сред тях РТВЦ – Варна, Община Варна, преподаватели, спонсори и др. Наградите връчиха лично д-р Росица Младенова и доц. Юрий Дачев, директори на „Арлекин“.