Младите журналисти на ОДК със специална награда от международен фестивал

Архив Вдъхновяващи срещи Вестник "Находки"

Младите журналисти от вестник „НахОДКи“ бяха удостоени със специална награда от журито на X Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“. Отличието им бе присъдено за телевизионния репортаж „Зад маската на театъра“, по който учениците работиха под прякото ръководство на Светлана Ганчева, редактор на предаването „Знание.БГ“, в рамките на проект „Вдъхновяващи срещи“.

От името на възпитаниците на младежки медиен център „Касталия“ кристалната статуетка получи Емилиян Ялъмов, медиен консултант и кръстник на вестник „НахОДКи“, който обеща да им предаде престижната награда.

В „Зад маската на театъра“ Милица Иванова, Даница Костова, Волен Савов и Катерина Пламенова надникнаха не само в гримьорните и гардеробиерната на ДТ „Стоян Бъчваров“, а успяха да интервюират и някои от младите звезди, които пленяват публиката със своята прекрасна игра и запомнящи се роли. Заснемането на репортажа се осъществи с организационната подкрепа на г-жа Виолета Тончева, пиар експерт и завеждащ отдел „Връзки с обществеността“ на ДТ „Стоян Бъчваров“.

За ученичката Катерина Пламенова това е последната успешна творческа изява с „НахОДКи“, тъй като е приета в Breda University of Applied Sciences в Нидерландия, където от тази есен ще изучава креативен бизнес, маркетинг и медия.

Юбилейното издание на „Арлекин“ освен с конкурсна част, бе изпъстрено и с богата програма, включваща майсторски класове и уъркшопове, които го превърнаха в едно от най-привлекателните културни събития край морето.

По традиция „Арлекин“ провежда и песенен конкурс, в чието жури блестяха имената на Етиен Леви и Деси Добрева. От Италия, чрез онлайн връзка, участие в оценяването на изпълнителите взе и Дарияна Куманова.

Специално за фестивала от чужбина  пристигнаха: Зоран Джуров – председател на общинския съвет Цариброд  и Драган Йовичич- директор на радио-телевизионен център Цариброд.

Филм за фестивала „Арлекин“ ще бъде излъчен по национална медия в България, както и в Сърбия.