Младите журналисти на ОДК се докоснаха до тайните на телевизията

Архив Вдъхновяващи срещи Вестник "Находки"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

Част от новите попълнения в редакционната колегия на вестник „НахОДКи“, безплатно периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, за пръв път прекрачиха прага на Регионалния телевизионен център (РТВЦ към БНТ) в морската столица. Гостуването на учениците от младежки медиен клуб „Касталия“ с ръководител Магдалена Маркова, бе в рамките на проект „Вдъхновяващи срещи“, по който РТВЦ и ОДК работят от години.

По традиция гид на младежите в света на телекомуникационните технологии и новините бе популярната телевизионна журналистка и редактор на предаването „Знание БГ“ във Варна г-жа Светлана Ганчева. Тя им показа всяко интересно кътче от телевизионния център. Учениците успяха да седнат и на столовете в телевизионното студио, откъдето се правят излъчванията на живо, както и да застанат зад професионалните камери.
През годините журналистите на „НахОДКи“, освен броевете на вестника, имат изработени и два телевизионни репортажа, които бяха излъчени по националната телевизия. За своя успешен телевизионен дебют те бяха отличени с грамоти от БНТ. Репортажът им „Зад маската на театъра“ пък им донесе специалната награда на журито в X Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“.
Проектът „Вдъхновяващи срещи“ се реализира по инициатива на Емилиян Ялъмов, организатор в ОДК.

Албум със снимки от гостуването в БНТ