Младите журналистически находки на ОДК със специална награда от национален конкурс

Архив Вестник "Находки" Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Снимка: Архив

Екипът на Младежки медиен център „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, е удостоен със специалната награда на Националния дворец на децата в Осмия национален ученически журналистически конкурс «Григор Попов». Това сочат протоколите на компетентното жури. В раздел «Коментар» първото място отново е за представител на клуба. С него е отличена единадесетокласничката Катерина Пламенова. Второ място в раздел «Очерк» е за деветокласничката Добромира Миткова. Безплатното периодично издание на ОДК – «НахОДКи» също заема второ място, но в раздел «Вестници на хартиен носител».

„Много се радваме, че за своята една година вестник „НахОДКи“ успя да намери себе си и да получи още веднъж високата оценка на журито на Националния журналистически конкурс „Григор Попов“. Специалната награда на Националния дворец на децата за целия екип е много задължаващо отличие. Всички призове в категориите ни правят щастливи и горди от постигнатото. Но най-важното е, че интересът на младите журналисти към професията е не само жив, но и се увеличава с издаването на всеки следващ брой“, казва Магдалена Маркова, ръководител на ММК „Касталия“.

Грамотите и наградите на всички отличени ще бъдат изпратени по пощата, уведомяват организаторите на конкурса. Причината е инзвънредната ситуация, в която се намира страната и отмяната на всички масови мероприятия.