Медиите за НК“Морско конче“2010

Uncategorized
http://news.varna24.bg/169318.html

На 12 и 13 юни 2010г. в Пленарна зала на Община Варна ще се проведе четвъртото издание на Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“ 2010г. Конкурсът се организира за четвърта година от Общински детски комплекс и е включен в Националния план за извънучилищни дейности на МОМН.

Откриването на конкурса ще се проведе на 12 юни от 10:00ч. Гала концертът и награждаването на лауреатите – на 13 юни от 18:30ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна.

Целите на конкурс „Морско конче“ са да открива млади, талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира образците на българската популярна песен, да създава приятелски отношения между децата-таланти. Участниците ще се състезават в пет възрастови групи в категориите вокални дуа, триа, квартети; индивидуални изпълнители; вокални групи.

В конкурса ще участват 120 деца, от които 60 са индивидуални изпълнители от градовете Русе, Шумен, Ботевград, Бургас, Разград, Горна Оряховица, Силистра, Троян, Пловдив, Търговище, Петрич, Добрич, Пирдоп, Белослав, Варна.

Жури на конкурса: Председател доц. Стефка Оникян – певица и преподавател по поп-джаз пеене в НМА“П. Владигеров“ и членове: Юлиян Слабаков – композитор, член на УС на СБК и Мая Райкова – музикален продуцент в БНР, както и петчленно детско жури. Те ще връчат следните награди: Голяма награда за индивидуални изпълнители-статуетка и награда на Кмета на гр.Варна; Голяма награда ОДК-Варна за вокални формации – статуетка; първа, втора и трета награда във всяка категория и възрастова група.

Ще бъдат връчени специални награди: за най-добро изпълнение на българска песен; за най-добро изпълнение на чужда песен; за вокален педагог; за художествен ръководител; награда на БНР; награда на детското жури.

http://www.chernomore.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=5942:120-&catid=54:2009-03-18-08-35-18

http://www.moreto.net/novini.php?n=88967

120 деца се надпяват за приз в “Морско конче”

Черно Море

Днес, 9 Юни 2010 17:24

През почивните дни в пленарната зала на общината ще се проведе четвъртото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” 2010 г. Надпяването се организира за четвърта година от Общинския детски комплекс, включен е в Националния план за извънучилищни дейности на МОМН, което говори за престижа му. Участниците ще се състезават в 5 възрастови групи в категориите вокални дуа, триа, квартети, индивидуални изпълнители и вокални групи. В конкурса ще участват 120 деца, от които 60 са индивидуални изпълнители от 14 града на страната.

Председател на журито е доц. Стефка Оникян, певица и преподавател по поп-джаз пеене в НМА „П. Владигеров“. Тя ще оценява младите таланти с Юлиян Слабаков, композитор, член на УС на СБК, и Мая Райкова, музикален продуцент в БНР. Талантите ще бъдат оценявани и от петчленно детско жури. Те ще връчат Голямата награда за индивидуални изпълнители – статуетка и награда на кмета Кирил Йорданов. Ще бъдат връчени и специални награди за най-добро изпълнение на българска песен; за най-добро изпълнение на чужда песен; за вокален педагог; за художествен ръководител; награда на БНР; награда на детското жури, съобщиха от Детския комплекс.

Вашият коментар