Мая Бежанска направи онлайн среща с малките артисти на ОДК

Архив Театрална формация "Глобус" Театрално студио "Вълшебната завеса"

Времето на пандемия и обучението в електронна среда има и своите прекрасни моменти за възпитаниците на Театрално студио „Вълшебната завеса“. На 17 април те присъстваха на вълнуваща онлайн среща с актрисата Мая Бежанска.

Актрисата отговори на въпросите на малките артисти между две представления на „Ние , врабчетата“ от Йордан Радичков в Столичен куклен театър. Откровено и с чувство за хумор Мая Бежанска разказа за детската си мечта, за кандидатстването си в НАТФИЗ, за различните си творчески превъплъщения. Но най – вълнуващ бе разказът  за приятелството и с голямата актриса Татяна Лолова, породило се по време на снимките на сериала „Домашен арест“.

На финала на срещата тя отправи към студийниците своите пожелания да следват мечтите си и всичко, с което се захванат да го правят с любов.

Гости на срещата бяха и децата от ТФ „Глобус“, с ръководител Ивелин Андреев.

Това е втората среща с актьор от поредицата „Театър – любов моя“, организирана от ръководителя на ТС „Вълшебната завеса“ Димитър Ялнъзов.

По повод  100 – годишнината на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“, гост на студиото бе  младият актьор от трупата на театъра – Ивайло Иванов.

Чрез тези инициативи децата получават нов поглед върху театралното изкуство и актьорската професия.