Мартина Куртева – гордост за „Студио Балет“ и ОДК-Варна

Uncategorized

Мартина Куртева от Студио „Балет“ с ръководител Бистра Бъчварова приравни изпитите  и беше поканена да се обучава в Балетната Академия към Виенската Държавна Опера. Мартина е  възпитаничка на  „Студио Балет“ от 5 годишна и е носител на призови награди от  много национални и международни конкурси.

Балетната академия към Виенската Държавна Опера е създадена през 1771 г. наред с балетните училища в Париж и Санк Петербург и е една от най-старите институции за класически балет. Международен екип от педагози обучава  110 ученици от цял свят на възраст от 10 до 18 г. на практическо и теоритично професионално-танцово изкуство. Важен аспект в обучението е участието на учениците в балетните и оперни спектакли на Виенската държавна опера, а в края на учебната година имат самостоятелен концерт. Възпитаниците на Балетната академия танцуват в най-известните танцови компании в света – Виенски държавен балет, Royal ballet, Киров балет, American Ballet Theatre  и др.

Мартина е гордост и радост за Общински детски комплекс-Варна. Тя е поредното доказателство, че  обучението в ОДК е на изключително високо, световно  ниво, а  оценката за нашата работа е  от професионалисти, доказани в световен мащаб.

Браво, Мартина! Поздравления  за  г-жа Бъчварова и  „Студио балет“!

Желаем Ви много нови  творчески и професионални успехи!