Малки варненски артисти с урок по родолюбие

Uncategorized

http://www.focus-radio.net/?action=news&id=618143

Поетичен спектакъл “Урок по родолюбие” ще покажат малките артисти от Куклен театър “Палечко” във Варна

24.10.2012 13:36 / Варна / Новини
Варна. От 10:30 часа в събота в концертната зала на Младежки дом, в навечерието на Деня на Народните будители, малките артисти от Куклен театър “Палечко” при ОДК Варна ще представят спектакълът “Урок по Родолюбие”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Маргарита Шишкова, театрален педагог и художествен ръководител на формацията. Децата ще изпълнят произведения по текстове на Базов, Ботев, Славейков, Любен Каравелов, Стамболов, както и по-нови автори като Яворов и Дора Габе. Шишкова посочи, че по този начин децата ще поднесат своята благодарност към всички свои учители и будители. Шишкова разказа още, че през годината палечковци са участвали в 50-тото юбилейно издание на Националния конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза във Враца, като са спечелили четири индивидуални награди и такава за групово изпълнение.
С участието си в Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература в Шумен, палечковци отново са отличени с пет индивидуални награди. В “Яворови дни” в Поморие, журито им е присъдило и две награди за групово изпълнение.
В урока по родолюбие в събота участие ще вземат около 20 деца с по два или три материала, като по думите на Шишкова те знаят много повече текстове, макар и да са малки. В спектакъла своите умения ще покажат възпитаници от 5 до 19-годишна възраст.
Йоанна ВЛАДИМИРОВА

Малки варненски артисти с урок по родолюбие http://news.varna24.bg/389687.html

На 27.10.2012 г. от 10:30 ч. в концертната зала на Младежки дом, в навечерието на Деня на Народните будители, малките артисти от Куклен театър „Палечко“ при ОДК Варна ще представят своя „Урок по Родолюбие“.

С този поетичен спектакъл по текстове на Вазов, Ботев, Славейков, Каравелов, Стамболов, Яворов, Д. Габе, палечковци поднасят своята почит и уважение и казват: „Благодарим ви наши учители будители! Ние ви знаем, помним, изпълняваме вашите произведения и съхраняваме голямото наследство което сте ни оставили. Благодарим ви!“
През 2012 г. палечковци участваха за поредна година в 50-тото юбилейно издание на Националния конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза – Враца. Завърнаха се с четири индивидуални награди и награда за групово изпълнение. На театралния педагог г-жа Маргарита Шишкова бе връчена лична награда за отлична педагогическа работа с млади изпълнители и награда за особен принос към конкурса.

С участието си в Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература – Шумен` 2012, палечковци отново доказаха, че са най-добрите. Бяха отличени с пет индивидуални награди. В „Яворови дни“ Поморие, журито им присъди две награди за групово изпълнение.

Сред наградените за 2012 г. са Иван Димитров, София Дарелова,Мая Димитрова, Теодора Филипова, Снежина Вълканова, Явор Дарелов, Денис Хамди, Елица Горанова, Рая Демирева, Валентин Николов, Татяна Календарова, Мартин Хаджийски. Те ще вземат участие с изпълненията си в поетичния спектакъл посветен на Народните будители.
На своят „Урок по Родолюбие“ Палечковци са поканили уважавани и обичани от всички нас Варненски будители на перото и словото. Канят и нас, за да ни напомнят че сме българи, които пазят словото и традициите.

Малки варненски артисти с урок по родолюбие http://www.topnovini.com/archive.php?g=3829583

Малки варненски артисти с урок по родолюбие

На 27.10.2012 г. от 10:30 ч. в концертната зала на Младежки дом, в навечерието на Деня на Народните будители, малките артисти от Куклен театър „Палечко“ при ОДК Варна ще представят своя „Урок по Родолюбие“. С този поетичен спектакъл по текстове на Вазов, Ботев, Славейков, Каравелов, Стамболов, Яворов, Д. Габе, палечковци поднасят своята почит и уважение и казват: „Благодарим ви наши учители будители! Ние ви знаем, помним, изпълняваме вашите произведения и съхраняваме голямото наследство което сте ни оставили. Благодарим ви!“ През 2012 г. палечковци …

24 октомври 2012 | 11:09 | varna24.bg (преди 22 часа)