Любомир Любомиров отгърна тайните на копирайтинга пред възпитаници на ОДК

Архив Вдъхновяващи срещи Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия" Школа по гражданско образование "Детски и младежки парламент - Европейски мост"

Снимки: Емилиян Ялъмов

„Комерсиалният текст е добър, когато продава, а добрият текст е резултат от много фактори. Съдържанието е универсално маркетингово оръжие. За съжаление много от бизнесите, дори и тези с дългогодишна история, залагат все още повече на дизайна.“. Това заяви на среща с възпитаници на школите ЛК „Касталия“ и „ДМП-Европейски мост“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, Любомир Любомиров.

Любомиров е с над 20-годишен опит в сферата на копирайтинга. В портофолиото си има реализирани над 270 кампании за български и чуждестранни клиенти. Собственик е на Копирайт Студио и лектор в различни академии. Член е на Copywriters Network.

„За да имаме добър текст, трябва първо да проучим продукта, който ще рекламирме, да изградим образ на потенциалния потребител и да набележим стъпките, по които ще моделираме мисленето му. Нужни са хъс, любознателност и желание.“, заяви Любомир Любомиров. Той подчерта, че ролята на копирайтърите е да възбудят интерес и желание за реакция.

Не скри и проблемите, с които се е сблъсквал най-често в своята практика. Даде и редица примери. Учениците също имаха своите въпроси, свързани с копирайтинга. Всеки от тях се пробва да създаде и рекламен текст.

Срещата с г-н Любомир Любомиров бе в рамките на проект „Вдъхновяващи срещи“, който ОДК стартира през учебната 2018/2019 г.