ЛК “Касталия“ завоюва пет от шестте награди в литературен конкурс на “Зонта клуб“

Архив Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

„Зонта клуб“ – Варна връчиха наградите от литературния ученически конкурс на тема „Свободата да бъдеш”. В артистичното пространство на домакините от галерия „Маркони”,  в присъствието на своите родители и учители, младите автори получиха отличията си и прочетоха своите творби. Пет от шестте награди бяха присъдени на възпитаници на литературен клуб „Касталия” при ЦПЛР-ОДК, гр.Варна.

В първа възрастова група (VIII – XII клас) на първо място бе класирана Стефани Ангелова, на второ място – Даница Костова, а на трето – Даниел Луканов. Във възрастовата група до седми клас първата награда беше за Славея Минчева, а втората за Даниел Бояджиев.

Ученическият конкурс на тема „Свободата да бъдеш” е четвърти по ред, но за първа година е за литературно творчество, като намерението на Зонта клуб е той да се превърне в традиционен.

Зонта клуб е международна женска организация със стогодишна история, която развива дейност в 63 държави, като неин приоритет е жените и мъжете да имат равни права и възможности за реализация. Варненският клуб е посветил своите усилия на борбата за свят без страх и насилие над жените и момичетата.

Албум с още снимки от събитието може да разгледате ТУК.