Литературен клуб „Касталия“ представя стихосбирка

Uncategorized
Вижте видеоматериала на Тв Варна  тук
На 23 октомври 2010 година от 14.30 часа в сградата на Радио Варна ще бъде представена пред варненската общественост втората самостоятелна стихосбирка на младата поетеса Милена Костадинова „Русалките на мен завиждат”.

Милена Костадинова е на 24 години. Родена е в гр. Варна. Завършила е Първа езикова гимназия в родния си град. Лауреат е на много награди от национални и регионални конкурси, носител е на званието „Дарование 2004” по програмата „Изкуството, което лекува”. Като ученичка е член на литературен клуб „Касталия” при Общински детски комплекс-Варна, с ръководител Магдалена Маркова. След придобиване на бакалавърска степен в Германия и на магистратура в Холандия със специалност „Международна икономика и бизнес”, създава и ръководи днес във Варна Езиков център „Логиста”. През 2004 издава първата си стихосбирка „Рицарят на залеза”. „Русалките на мен завиждат” е втората й стихосбирка.

Този проект е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и се подкрепя от Програмата за творчески проекти на Община Варна.

ГОСТ

По тези брегове, по камъни отровни

оставих моите следи

и само пясъкът не ме запомни

в нехайството си ги отми.

А искам изведнъж да се оставя,

да бъда вечна като стар рапан.

Но пясъкът ме все заравя

дълбае в себе си капан.

Не смея аз да го измамя,

вълните плашат ме със мощ

и лекичко ме галят, канят

в пенливия си воден кош.

Но в тази люлка няма да заспивам,

че пътища погребани са тук

за сбогом  с устни си отпивам,

ще дойда пак, чрез някой друг…

Вашият коментар