Лауреати от музикални, танцови и театрални конкурси събира на една сцена вестник „НахОДКи“

Архив Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Лауреати от редица музикални, танцови и театрални конкурси ще излязат на една сцена в Арт салона на Радио Варна на 11 февруари т.г. Поводът е отбелязването на първия рожден ден на вестник „НахОДКи“, който е безплатно периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс. Гостите на тържеството ще чуят изпълнения на деца от различните школи на извънучилищната образователна институция. Програмата включва изпълнения на Театрално училище „Палечко“, ДВА „Сребърни звънчета“ и ВА „Звездни струни“. Балет „Вива денс“ също ще изненадат приятно публиката, обещават рождениците, които вече са поръчали и голяма празнична торта.

Точно преди една година във Варна се роди нов вестник. Той се списва от ученици от Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия“ при ОДК. Редколегията вече има зад гърба си 6 броя. В четирите страници на вестника място намират както наболели теми, касаещи младите хора, така и много информация, свързана с образованието, културата, модата и спорта. Вестник „НахОДКи“ издаде и специален брой, в който бяха включени творби на учениците-победители в детския литературен конкурс „Големи и малки семейни истории“ от третото издание на Международния литературен фестивал „Варна Лит“. През 2019 г. се проведе и първото издание на ученически шахматен турнир за наградите на ученическата медия, в който се включиха ученици от 15 варненски училища.

Вестник „НахОДКи“ има и своите първи национални призове. Той бе отличен с I място в VII Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград. Редколегията бе сред наградените и в I Национален конкурс за ученическа журналистика „Гео Милев“ в Русе.