Куклен театър “Палечко“ отпразнува своята 25-та годишнина с голям спектакъл във Фестивален и конгресен център

Архив

Куклен театър „Палечко“ отпразнува своята 25-та годишнина с голям спектакъл, който събра десетки варненци в зала „Европа“ на Фестивален и конгресен център – Варна в съботната вечер.

Възпитаниците на Маргарита Шишкова и Тихомир Трифонов изправиха присъстващите на крака с прекрасните си и вълнуващи изпълнения. Малчуганите излязоха на сцената с ролкови кънки, поднесоха откъс от различни пиеси, потопиха се под неонови светлини и накараха публиката дълго и бурно да ги аплодира. Приветствие от сцената отправиха г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, колеги и приятели на празнуващите.

Куклен театър „Палечко“ при ОДК е създаден през 1993 г. от актрисата и театрален педагог Маргарита Шишкова. Шишкова е родена в Шумен през 1950 г. Завършила е ВИТИЗ „Кр. Сарафов”, актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Атанас Илков. Повече от 20 години е актриса в театрите. Носител е на награди на Министерството на образованието и науката.

Куклен театър „Палечеко“ има изключително богат репертоар. В него присъстват както куклени и драматични миниатюри, така и театрално-поетични и музикални форми.

През школата са преминали стотици деца, които са носители на множество регионални, национални и международни награди от редица престижни конкурси.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ „25 ГОДИНИ КТ „ПАЛЕЧКО“ – ТУК!