Конференция „Извънучилищната дейност – добрият избор за свободното време на учениците” гр. Шумен

Uncategorized

На 5 март 2010г. се състоя първата научнопрактическа конференция „Извънучилищната дейност – добрият избор за свободното време на учениците”, в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров” Шумен.

Конференцията откри директорът на ОДК Шумен – Бистра Вацова, която поздрави участниците в нея, както и гостите на събитието – Живка Тонева, зам.-кмет по култура, просвета и образование, Ралица Тодорова, зам.-областен управител, доц. д-р Добромир Добрев, началник на Регионалния инспекторат по образованието, Геновева Черкезова, ст. експерт в дирекция „Образователна среда и образователна интеграция” в Министерството на образованието, младежта и науката.

Безспорно любопитен и интригуващ бе пленарния  доклад, който  изнесе проф. д-р Петър Балкански, на тема „Ролята на извънучилищното образование за развитието на творческите способности на децата”. В конференцията, чиято работа протече в две секции, участваха представители на Националния дворец на децата в София и на детските комплекси във Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Елхово, Търговище, Разград, Нови пазар, Каспичан и Шумен.

Павлинка Марева, учител в клуб „Журналистика” откри ученическата секция в конференцията. В нея взеха участие представители на всички клубни форми в Общинския комплекс, както и Петилина Петрова – представител от ЛК”Касталия”, ОДК Варна.

С дискусия на тема „С какво общинските комплекси са полезни на младите хора ”  учениците потвърдиха, че извънучилищните форми са задължителни и необходими за развитието на младото поколение в нашата страна.  Съвпадналата с дискусията кръгла годишнина на общинския комплекс в град Шумен продължи с изложба на ученици от школите „Изобразително изкуство” и „Дърворезба” при ОДК. А в препълнената зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев” се състоя Тържествен концерт под надслов: „С обич за децата” .

Петилина Тихомирова

Вашият коментар