Когато красотата на театъра ти проговори в „BACKSTAGE като на кино“

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Снимки: Радина Романова и Елица Матеева

Елица Матеева, ръководител на кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, представи дебютната си фото изложба „BACKSTAGE като на кино“.

Представители на перото, радио и телевизионната журналистика бяха сред първите посетители на арт събитието. Почитатели на фотографията и актрисите, които е запечатала в кадрите си Матеева, заснеха част от творбите с мобилните си телефони, а други пожелаха да си закупят фотографии при закриването на изложбата.

Авторката на 26-те театрални мига за съжаление ги разочарова, тъй като през идния месец изложбата ще пътува за София, но пък им обеща, че ще отпечата специален тираж за ценители.

Сред феновете на камерата бяха и младежите от кино школа „Братя Люмиер“, които вече са готови с новия си филм „Три самотни истории“, който е по мотиви от творчеството на варненския писател и драматург Людмил Станев.

Елица Матеева разказа няколко забавни случки от процеса, които развеселиха зрителите. „Най-важното, което научих по време на тези срещи е качеството да останеш невидим, докато снимаш, защото по време на работа с текст, всеки актьор е като струна. Изисква се голямо внимание с дистанцията и личното пространство на артиста. За да ти се получи добра история в кадър, освен техническите умения има и още една тайна – любов. Обичайте, докато снимате и кадърът ще се изпълни с любов!“, сподели Елица.

Изложбата очаква своите зрители до 27 март в пространството на BOOKSTORE, ул. „Преслав“ 12, когато ще има и официално закриване с филма „Приятно ни е с… Ива“, дело на децата от кино школата на ОДК. Филмът е посветен на актрисата Ива Тодорова, една от героините в изложбата. С „BACKSTAGE като на кино“ и филма, учител и ученици поздравяват всички за Международния ден на театъра – 27 март.