Кино школа „Братя Люмиер“ със собствен раздел в Kinoto.bg и нова идея за проект

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Кино школа „Братя Люмиер“ се сдоби със специален раздел в сайта на киноведа Деян Статулов. Според изявения кинокритик през трите години от съществуването на школата, младежите, които са положили усилия, заслужават да имат собствено специално място за своите текстове. Сайтът интегрира специален панел с името на школата.

„Това е голямо признание за работата ни, но ние не сме спрели въпреки обстановката, заснетото ни през лятото ще има своя премиера на фестивала „Откритие“ 2021 по покана на г-н Доно Цветков, който успя да види част от конструкцията на филма ни с работно заглавие „Ментол-лятна красота“. А миналата седмица люмиерчетата се срещнаха и с актрисата Ива Тодорова, която през май 2020 г. бе гост в онлайн рубриката ни „Децата и Госпожата питат“.

В рамките на Есенния салон на изкуствата, организиран от Община – Варна, почитатели-люмиерчета присъстваха на репетиция, направиха снимки и получиха ценни съвети за актьорската работа от Ива Тодорова – носител на две награди Икар 2019  и награда за изключително театрално постижение ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН за спектакъла „Приятно ми е, Ива“. Надявам се, бъдещият ни филм да е като усмивката на Ива-от него да блика положителна енергия и много светлина.“, сподели Елица Матеева – художествен ръководител на кино школа „Братя Люмиер“.