Здравословното хранене – начин на живот

Uncategorized

В актовата зала на  СУ за ДНЗ „Проф. д-р Иван Шишманов“ за пореден път тази година, се срещнаха ученици от школи „Европейски мост“ с ръководител Долорес Коева и „Православни християнски ценности и традиции“ с ръководител Дарина Кючукова,  по проекта „Подай ръка“. Темата на дискусията от поредицата „Заедно на училище“ беше: „Здравословното хранене – начин на живот“. Това е проблем, който много вълнува децата, защото качеството и продължителността на живота ни зависят от грижите, които полагаме за собственото си тегло.  Емо представи интересна презентация, като разгледа проблема за храната, която избираме  и която е в непосредствена връзка с нашето здравословно състояние. Той успя да насочи вниманието ни към 10 метода за поддържане на здравословно тегло.

В дискусията се включиха и ученици, и учители. Стигна се  до прозрението, че днес все повече хора се интересуват и полагат усилия за изграждане на навици за здравословно хранене, младото поколение обръща повече внимание на своите здравословни навици и държи да прилага някои от основните принципи за един по- природосъобразен начин на живот.

В заключение г-жа Кирязова цитира посланието на древногръцкия лекар Хипократ „Нека храната бъде вашето лекарство и лекарството- вашата храна.“